Download CV

Biografie

Mark Pathuis (Weteringbrug, 1987) studeerde af in 2014 op het conservatorium van Utrecht. Voor zijn solovoorstelling “PUUR” in Theater Kikker kreeg hij van de eindexamenjury een 8. In 2009 voltooide hij de vooropleiding ‘muziektheater’ aan het conservatorium van Rotterdam. Mark kreeg zangles van o.a. Antoinette Kouwenberg, Harjo Pasveer, Annemarie Maas, Bart de Win, dansles van Marcel Visscher en volgde workshops van o.a. Alberto ter Doest, Matilde Santing, Dennis van Galen en Ad knippels.

THEATER

Mark was op zeer jonge leeftijd al te zien als Kleine Rudolf in Elisabeth (J. v.d. Ende Theaterproducties). In zijn verdere jeugd was hij veel te zien als Lead & Backing vocalist in verschillende bands waaronder Cooldown7. Op latere leeftijd was hij ze zien als; swing in de dinnershow 21 on air (RTL Nederland), Zanger en acteur in Three Nights Only (project Frank Sanders Akademie), Musical in Concert LVH, Movie2Musical, Onstage, Under Construction, (Producties van stadsgehoorzaal kampen i.s.m. Vuur en Vlam Producties), ”Dichter bij Kerst 2014″ (Stichting Muziektheater Dichterbij)  en studeerde hij af met zijn eigen solovoorstelling „Puur”. In 2013 sleepte hij als invaller tenor met vocalgroup Pitch Control (close harmonie o.l.v. Merel Martens) de eerste prijs binnen op het AAVF (Aarhus Vocal Festival) in Denemarken. In 2017 was Mark te zien als Blikkenman in The Wizz (Productie van stadsgehoorzaal kampen i.s.m. Vuur en Vlam Productie, Regie: Wieneke Remmers). Voor deze rol werd hij genomineerd door stichting Amateur Musical Awards in de categorie: Beste Mannelijke Bijrol.

TELEVISIE 

Mark was te zien in het achtste seizoen van The Voice Of Holland waar hij werd gecoacht door Ali B.

PUUR, WARM EN VERTELLEND

Mark (Bariton/Tenor) heeft een warme stem en vertelt in ieder nummer dat hij zingt, vanuit zowel pop en jazz als kleinkunst en musical, op een natuurlijke wijze een verhaal. Naast het coachen van leerlingen en het zingen als backing-vocalist is Mark veel te horen op de planken van theaters. Daarnaast creëert hij een mooie intieme sfeer met het zingen tijdens „speciale levensmomenten” zoals rouw- en trouwdiensten.

DOCENTEN / WORKSHOPS

Rein Kolpa – Zangtechniek
Antoinette Kouwenberg – Zangtechniek
Harjo Pasveer – Zangtechniek
Alberto ter Doest  – Zang (workshop)
Annemarie Maas – Zang
Bart de Win – Zang
Tijs Kramer – Close Harmony
Merel Martens – Close Harmony (workshop)
Marcel Visscher – Dans
Ad knippels – Acteer (workshop)
Pia Douwes – Interpretatie (workshop)
Matilda Santing – Interpretatie (workshop)
Dennis van Galen – interpretatie (workshop)

Ali B – The Voice of Holland (Coaching)